Hypnose: een korte route naar vrijheid

'Om weer helder te kunnen zien, hoef je vaak alleen maar van perspectief te veranderen.'

A. de Saint-Exupéry

Een nieuwe start!

Mijn zus maakte ooit de opmerking: 'Birgit, JIJ stoppen met roken!?!?
Je vindt toch telkens een excuus om terug te beginnen'. En gelijk had ze... Tot mijn eerste hypnosesessie 19 jaar geleden... Wat er gebeurde was dat ik de kracht en de vrijheid in mezelf vond om te kunnen stoppen. Ik leerde dat ik roken onbewust gebruikte om me kortstondig goed te voelen terwijl ik veel beter af ben zonder de sigaret.

Deze diepgaande ervaring is de start geweest van mijn persoonlijke groei. Ik hoefde geen oplossingen meer buiten mezelf te zoeken, vond innerlijk rust en begon in mezelf en mijn capaciteiten te geloven. Doordat ik zag wat hypnose voor me deed werd mijn passie voor de mogelijkheden van ons onderbewuste aangewakkerd.

Positieve, blijvende veranderingen
*bij hypnotherapie bij voedingsvragen

Wat ook de reden is van je overgewicht of ander ongemak, je onderbewuste wil graag met die gewoonte stoppen. Ons onderbewuste is wel degelijk in staat om het verleden los te laten en innerlijk een nieuwe richting te kiezen die je helpt om prettiger en gezonder te leven. Ons onderbewuste is in staat om nieuwe dingen te leren, terug rust en veiligheid te vinden.

Als hypnosetherapeut specialiseerde ik me op vlak van gewicht, angsten, lichaamsbeleving- en genot, hoogsensitiviteit en persoonlijke groei. Hypnose is een diepgaande tool die op mentaal en fysiek gebied veranderingen teweeg brengt. 

Hypnose, een antwoord op je vragen

lijn met blad

Wil je iets in je leven veranderen? Zit je met vragen rond een suikerverslaving, drang naar overeten, emotionele triggers, innerlijke onrust, te weinig verzadigingsgevoel of heb je gewoon wat steun nodig om gezonder te eten? Wil je snel en blijvend afvallen en daarna je gewicht behouden? Wil je juist verzwaren of heb je vragen rond eetstoornissen? 

Of zijn er oude gevoelens, verdriet en angsten die je nog niet los kunt laten? Heb je depressieve gevoelens of een negatieve mindset?

Is hypnose gevaarlijk?

Neen, hypnose is een degelijke tool om in het dagelijkse leven snel resultaten te behalen. Zo is hypnose bijvoorbeeld een efficiënte manier om af te vallen, af te slanken of te vermageren. Door de hypnose leer je je meer te focussen op wat in je nieuwe leven belangrijk is: bijvoorbeeld sporten, gezond bewegen, tot rust komen, doelen halen, ondernemender zijn, gezond eten... In plaats van te leven op automatische piloot, zal je merken dat je zelf het stuur makkelijk in handen neemt in je leven. Door oude beperkende gewoonten te kunnen achterlaten ga je richting 'de beste versie van jezelf'.

Bijkomend voordeel!

Een bijkomend voordeel is dat je door de hypnosessies innerlijk meer rust vindt. Persoonlijke groei en de vaak weggestopte vermogens om méér uit het leven te halen, worden wakker gemaakt. Je wordt dus 'niet iemand anders' door de sessies... je ontdekt zoveel over jezelf en weet dat ook in te zetten in functie van je eigen geluk. Je zorgt gewoonweg beter voor jezelf in plaats van jezelf onbedoeld tegen te werken. Daar heb jijzelf én je omgeving plezier van.

Hypnose, voor meer dan vermageren

Je bent ook welkom voor regressie en reïncarnatie. En als je wil stoppen met roken, je zelfvertrouwen wil opbouwen en sociale angst wil afbouwen, depressieve gevoelens wil stoppen, het innerlijke kracht ontwikkelen bij HPS of gedragsveranderingen wil bekomen, zoals bij blozen, nagelbijten of angst om te braken. Ik werk graag met hooggevoeligen.

blad icoon

Hoe gaat een sessie hypnose in zijn werk?

Er wordt op maat gewerkt. Elke sessie duurt tot 90 minuten, beginnend met een gesprek en aansluitend de hypnosesessie.

Om te stoppen met roken is doorgaans maar één sessie nodig. Wil je werken rond pijn of angst zijn twee sessies aangewezen. Je kan ook best twee sessies met een week tussenin boeken als je rond voeding, gewicht, maagverkleining, eetlust verminderen, verslavingen wilt werken.

 

Als je niet zeker bent of je met hypnose wilt werken kan je ook voor een kennismakingsgesprek kiezen.

  • Indien je sessie over voeding gaat bekijken we eerst je valkuilen: een drang naar overeten of eetbuien, te veel snoepen, emotioneel eten, triggers, zelf-sabotage, eten uit verveling, onbewuste intenties of emotionele noden. 

  • Indien gewenst kunnen we een virtuele maagband of maagverkleining onder hypnose plaatsen om sneller een verzadigd gevoel te kunnen krijgen.

  • Je sessie wordt, als je dat wenst, opgenomen zodat je een mp3 van je eigen sessie thuis in alle rust kunt herbeluisteren en verder laten inwerken. 

 

Hoe mijn klanten hypnose ervaren…

blad icoon

Enkele weken geleden ging ik met gemengde gevoelens voor de hypnose sessies en moet eerlijk toegeven dat ik mij naderhand nog nooit zo goed gevoeld heb. Ik eet veel bewuster, relaxer en met meer smaak. Ik koop ook uit mezelf gezondere producten die het waard zijn om gegeten te worden. De combinatie met het opstellen van het voedingsplan geeft me nog meer zekerheid en rust omdat ik nu weet wat echt goed is voor mijn lichaam. Vroeger at ik uit genot. Nu geef ik mezelf en mijn lichaam te eten. Zo voelt het aan. Ik weeg me geregeld en zag de weegschaal al dalen van 110 kg naar 97 kg. Ik kan mijn porties veel beter inschatten en het kost me geen moeite om te stoppen met eten als ik genoeg heb. Ik geniet af en toe van chocolade maar enkel omdat ik een klein stukje wil. Niet meer uit gewoonte.
Ondertussen heb ik de thuishypnose afgebouwd van 4 naar 2 sessies in de week. Ik blijf het leuk en ondersteunend vinden. Ik kan iedereen aanraden om af te slanken met behulp van hypnose!

Robin, 36 jaar

Maak een online afspraak

Hier kan je de online agenda raadplegen, de beschikbare tijden zien, en je 2 sessies en eventueel een kennismakingsgesprek rechtstreeks online inplannen op tijden die jou goed uitkomen. Je mag ongeveer een week ruimte laten tussen de sessies.
Moest je geen geschikt tijdstip vinden, kan je me ook steeds telefonisch contacteren.

Om lange wachtlijsten te vermijden, raad ik je aan om vrijblijvend alle sessies meteen in te plannen. Je mag ze nog steeds later kosteloos annuleren (tot 48u vóór de sessie) mocht dat nodig zijn.

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE BIRGIT GILIS VOOR MEER INFO ROND HYPNOSE