top of page
shutterstock_1064011796x.jpg

Hypnose: de weg naar innerlijke vrijheid

Hypnose is één van de krachtigste hulpmiddelen om je leven te veranderen

shutterstock_1777152338_edited_edited.jpg

Waar voor kan je terecht?

Afslanken, Maagverkleining, Virtuele Maagband

Hulp in je transformatieproces

Regressie, Reïncarnatie

Stoppen met roken, Stoppen met alcohol,

Meer zelfvertrouwen

Gevoel van rust en innerlijke kracht,
Mentale begeleiding van sporters

Hypnobirthing

Angsten en fobieën 

Angst om te braken, overprikkelde blaas, stoelgangproblemen, spinnen, hoogtevrees, …, Faalangst overwinnen, Overmatig blozen of zweten, Plankenkoorts, Slaapproblemen, Sociale angsten overwinnen, Vliegangst, Angst voor Solliciteren, Depressieve gevoelens, Nagelbijten

Is hypnose gevaarlijk
shutterstock_700548313.jpg

Afslanken door Hypnotherapie

Veel mensen hebben ‘een speciale band met voeding’: je kan eten uit troost, om te ontspannen, om iets te vieren, om jezelf te straffen...

Maar wat heeft je lichaam nodig?


In hypnose leg je een brug tussen je bewuste en onderbewuste brein. Zo kan je de kracht van je onderbewuste gebruikten om doelen te bereiken, verslavend gedrag en patronen los te laten, prestaties te verbeteren, waardoor je zelfvertrouwen en zelfzekerheid opbouwt.

 

Heb je al vanalle pogingen gedaan om je ideale gewicht te bereiken door te diëten of door te sporten met de nodige wilskracht? Kon je jezelf écht bevrijden van de gewoonte van overeten, emo-eten, snoepen, onregelmatig of te laat eten? Of stapelen de kilo’s zich weer op, het welbekende jojo-effect?


We bekijken eerst je valkuilen: een drang naar overeten of eetbuien, te veel snoepen, emotioneel eten, triggers, zelf-sabotage, eten uit verveling, onbewuste intenties of emotionele noden. Indien gewenst kunnen we een virtuele maagband of maagverkleining onder hypnose plaatsen om sneller een verzadigd gevoel te krijgen.


Je sessie wordt opgenomen zodat je een mp3 van je eigen sessie thuis in alle rust kunt herbeluisteren en verder laten inwerken.

Wat mensen na twee of drie sessies ervaren is: ‘Ik heb geen zin meer in het ongezonde. Als ik genoeg heb en stop dan ook gewoon. ’s Avonds laat? Dan heb ik geen eten meer nodig.’ Geen wonder dat zo iemand heel wat kilo’s verliest en stopt met zichzelf tegen te werken. 

Hypnobirthing

Hypnobirthing

Elke zwangerschap biedt de unieke kans voor positieve verandering en om je echt te verbinden met je kind. Tijdens de zwangerschap groeit er Leven in je en je lichaam opent zich daarvoor. Omdat er zich veel nieuwe situaties en gevoelens voordoen, kan je stress krijgen en ontstaat de neiging te veel naar anderen te luisteren en je intuïtie niet te vertrouwen. Het wordt hoog tijd om je eigen wijsheid, kracht en rust terug te halen!

 

Als ik zie hoe aanstaande moeders rustiger, opener worden waardoor ze zich echt liefdevol kunnen verbinden met hun zwangerschap, hun kind, de bevalling en de periode erna, maakt dit me intens gelukkig. Je hoeft niet te leren bevallen… je mag terug leren vertrouwen op wat je lichaam instinctief kan. Hier pluk je niet enkel tijdens de bevalling de vruchten van, maar ook de rest van je leven.


Het is aan te raden om drie sessies (van anderhalf uur) te volgen (eventueel met je partner) best vanaf 15 tot 30 weken zwangerschap  (later heeft ook nog zin).


Sessie 1: De natuurlijk verbinden met het proces van zwanger zijn en bevallen en een hypnosessie rond relaxeren en indien nodig (oer)angsten los laten.


Sessie 2: Efficiënte ademhalings- en ontspanningstechnieken en zelfhypnose aanleren omdat (hevige) pijn en stress geen onderdeel hoeven zijn van moeder worden. Je lichaamseigen endorfines (pijnstillend) leren verhogen voor een zachtere en meer ontspannen bevalling voor jou en de baby. 


Sessie 3: Mogelijke gevoelens van onrust leren omkeren naar rust. Via visualisatie je hersenen voorbereiden op een soepele, fijne bevalling en start van het moederschap. Bekijken waar jij nog behoefte aan hebt ter voorbereiding op het nieuwe leven.


De sessies worden opgenomen zodat je ze opnieuw kan beluisteren en verder kan verdiepen. Dat wordt aangevuld met ondersteunend meditatief geluidsmateriaal voor tijdens de zwangerschap en de bevalling.

shutterstock_2078482873.jpg

Angsten, fobieën en pijn overwinnen met hypnose en hypnotherapie

Angsten laten zich zien in allerlei vormen: angst voor spinnen, om te reizen met een vliegtuig, hoogtevrees... Maar ook bindingsangst, verlatingsangst, faalangst, onzekerheid, hyperventilatie, slapeloosheid en onverklaarbare pijn en ongemakken zijn angsten waar iets mee gedaan kan worden.

 

 • Merk je dat je bepaalde plekken of situaties uit de weg gaat?

 • Merk je dat je sociale contacten vermijdt om niet afgewezen te kunnen worden?

 • Ben je erg ambitieus maar zit er steeds iets in de weg? Faalangst? Twijfelen aan je kunnen?

 • Ga je niet meer in de natuur wandelen uit schrik dat je een hond tegen komt?

 • Heb je moeite met grenzen aangeven?

 • Blijf je piekeren over 'Wat als...?'


Je hersenen en lichaam werken op een verkeerde manier samen om met de dreiging om te gaan. Dat zorgt dat je gaat piekeren, je zorgen gaat maken, gaat overreageren, hyperventileren of dat je zelfs in paniek slaat. Met behulp van een therapeut en hypnotherapie kan je die prikkels of de kiem er van opsporen. Zo ontkoppel je van de oude situatie. Dit helpt om nadien op een natuurlijkere en meer spontane manier met de reële situatie om te gaan.

 

Je zal als mens meer mentale kracht en innerlijke vrijheid voelen!


Chronische pijn: Pijn is een signaal of prikkel naar de hersenen, dat er zich een situatie voordoet waar iets aan gedaan moet worden. Pijn is in die zin nuttig als waarschuwing en om erger te voorkomen. Als je een wonde hebt die pijn doet, trekt die de nodige aandacht zodat men ze goed zal verzorgen. Zo genees je sneller.


Bij chronische pijn is dat signaal voortdurend aanwezig. Alsof je hersenen het alarm vergeten af te zetten.


Met hypnotherapie kunnen we de pijn draaglijker maken door ‘het alarm af te zetten’ en in de meeste gevallen zelfs helemaal wegnemen. Soms zijn er onbewuste overtuigingen die de pijn in stand houden en die worden omgezet naar rust en naar hernieuwde kracht.

Regressie en reïncarnatie

Regressie en reïncarnatie als hulp bij je transformatieproces

 • Wil je krachtig en gepassioneerd in het leven staan?

 • Wil je genieten van een leuk werk en je bezieling voelen?

 • Wil je stoppen met 'er het beste van te maken' omdat je weet dat het anders kan?

 • Heb je hoogtevrees, geraak je niet vooruit, laat je over je heen lopen, durf je niet voor een groep spreken?

Dan is regressie, reïncarnatie of onderzoek van je voorouderlijke lijn helemaal iets voor jou! Waar je verleden je nog belemmert, mogen oude overtuigingen en reacties losgelaten worden om spontaner te kunnen reageren. Geef jezelf de toelating geven om écht jezelf te zijn!

 • We reizen innerlijk naar plaatsen of momenten waar beperkende patronen ontstonden. (regressie/reïncarnatie)

 • Je blokkades én je vermogens worden helder via onderzoek van je voorouderlijn of de levens die je tegen komt.

 • Ook de oorsprong van lichamelijke of psychische klachten kunnen onderzocht worden.

 • We werken steeds vanuit een goede gronding in je lichaam en van daaruit word je gegidst naar de oorsprong van het probleem.

 • Doordat je echt contact maakt met de oude situatie deactiveert de energie die zich vastgezet heeft (release).

 • Je reageert natuurlijker en spontaner in je huidige leven. Je groeiproces gaat op volle kracht. De oude reacties hebben geen nut meer.

 • Positief effect: Je laat jezelf weer zien. Je krijgt toegang tot de stroom aan overvloed in je werk, je financiën en in liefdevolle relaties. Je spreekt vlot in het openbaar.

De voorouder-, regressie- en reïncarnatiesessies dienen om belemmerende overtuigingen los te laten en dat is veel meer dan 'even gaan kijken naar wat er ooit gebeurd is'. Je 'overschrijft het verleden' en stopt met 'er het beste van te maken'. Vanaf NU vertoon je gedrag dat levendiger, liefdevoller en krachtiger is... gewoon omdat het tijd is om het anders te gaan doen.

Je kan een gratis kennismakingsgesprek boeken om te bekijken of regressie, reïncarnatie of onderzoek van je voorouderlijn iets voor je is. 

Is hypnose gevaarlijk?

Neen, hypnose is een degelijke tool om in het dagelijkse leven snel resultaten te behalen. Zo is hypnose bijvoorbeeld een efficiënte manier om af te vallen, af te slanken, te vermageren of andere verslavingen te overwinnen.

Door de hypnose leer je je meer te focussen op wat in je nieuwe leven belangrijk is: bijvoorbeeld sporten, gezond bewegen, tot rust komen, doelen halen, ondernemender zijn, gezond eten... In plaats van te leven op automatische piloot, zal je merken dat je zelf het stuur makkelijk in handen neemt in je leven. Door oude beperkende gewoonten te kunnen achterlaten ga je richting 'de beste versie van jezelf'.

Hoe gaat een sessie hypnose in zijn werk?

Er wordt op maat gewerkt. Elke sessie duurt tot 90 minuten, beginnend met een gesprek en aansluitend de hypnosesessie.


Afhankelijk van je vraag en je eigenheid wordt bekeken hoeveel sessies er nodig zijn: Om te stoppen met roken één à twee sessie nodig. Wil je werken rond pijn of angst dan zijn twee sessies aangewezen. 


Wil je meer weten?

Spreekt mijn aanpak je aan? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek verkennen we je vraag en of ik je erin kan begeleiden. Heb je vertrouwen in de aanpak, dan starten we de behandeling.

Hoe mijn klanten hypnose ervaren…

Enkele weken geleden ging ik met gemengde gevoelens voor de hypnose sessies en moet eerlijk toegeven dat ik mij naderhand nog nooit zo goed gevoeld heb. Ik eet veel bewuster, relaxer en met meer smaak. Ik koop ook uit mezelf gezondere producten die het waard zijn om gegeten te worden. De combinatie met het opstellen van het voedingsplan geeft me nog meer zekerheid en rust omdat ik nu weet wat echt goed is voor mijn lichaam. Vroeger at ik uit genot. Nu geef ik mezelf en mijn lichaam te eten. Zo voelt het aan. Ik weeg me geregeld en zag de weegschaal al dalen van 110 kg naar 97 kg. Ik kan mijn porties veel beter inschatten en het kost me geen moeite om te stoppen met eten als ik genoeg heb. Ik geniet af en toe van chocolade maar enkel omdat ik een klein stukje wil. Niet meer uit gewoonte.
Ondertussen heb ik de thuishypnose afgebouwd van 4 naar 2 sessies in de week. Ik blijf het leuk en ondersteunend vinden. Ik kan iedereen aanraden om af te slanken met behulp van hypnose!

Robin, 36 jaar

Maak een online afspraak

Hier kan je de online agenda raadplegen, de beschikbare tijden zien, en je 2 sessies en eventueel een kennismakingsgesprek rechtstreeks online inplannen op tijden die jou goed uitkomen. Je mag ongeveer een week ruimte laten tussen de sessies.
Moest je geen geschikt tijdstip vinden, kan je me ook steeds telefonisch contacteren.

Om lange wachtlijsten te vermijden, raad ik je aan om vrijblijvend alle sessies meteen in te plannen. Je mag ze nog steeds later kosteloos annuleren (tot 48u vóór de sessie) mocht dat nodig zijn.

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE BIRGIT GILIS VOOR MEER INFO ROND HYPNOSE

bottom of page