top of page
shutterstock_1064011796x.jpg

Wie ben ik?

2Y5A3549 kopiëren_edited_edited.jpg

Wat in je zit mag naar buiten!

Zowat 13 jaar geleden stond ik in mijn woonkamer en had ik een spirituele ervaring. Er kwam een lichtflits op me af en ik hoorde: ‘Birgit, wie zijn leven leef je eigenlijk?’


Ik viel stil


En kwam werkelijk tot mezelf... misschien voor het eerst 


Ik had zo veel meer in me dan ik liet zien… En ik deed er niets mee… Ik functioneerde voornamelijk op automatische piloot naar de verwachtingen van de buitenwereld. (en ik zou boos geworden zijn als iemand me daar op gewezen zou hebben 😉)


Ook al mediteerde ik al jaren en wist ik mezelf tot rust brengen, toch nam ik niet de volle verantwoordelijkheid voor mijn leven. Ik vaarde niet mijn eigen koers. Ik begreep nog niets van de helende energie en de kosmos omdat ik er niet voor open stond. Ik zag nog niet hoe mooi en boeiend het leven was.


Voor het eerst kon ik de oproep horen om 'mijn licht' van binnen naar buiten te brengen. Authentiek te worden. Ik mocht opkomen voor wie ik ben en waar ik behoefte aan heb.

Het werd een moedige tocht door het donker, met verschillende ‘helpers’ op mijn pad die het mij niet makkelijk maakten (ingewikkelde relaties). Ze haalden al mijn angsten en verlangens boven. Ik begreep dat mijn oude kindpijnen geraakt waren. Ik leerde de boodschappen van mijn lichaam kennen en vond rust. De emoties en overreacties die ik ervaarde hadden vaak weinig met de ander te maken. Door mijn oude patronen los te laten begon ik steeds meer vanuit mezelf te denken en te bewegen. Ik begon de bedoeling van het leven te begrijpen. Het leven was geen monster meer maar had het goed met me voor en was te vertrouwen. Ik ging de spiegels zien… Mijn weg vinden…

Vertragen en verfijnen, er echt voor mezelf zijn, mijn eetpatroon afstemmen op mijn lichaam, de beroepsopleiding in Den Haag hypnotherapie en familieopstellingen (systemisch coachen), het lezen van de Akasha kronieken, expressief schrijven, tarotkaarten, geometrie, dans, beweging, buiten zijn, klank, tantra, astrologie… zijn allemaal tools die mijn eigen natuur en wezen terug wakker gemaakt hebben.

Nu voel ik me zeer goed in mijn vel en is er een ‘lijntje met de kosmos’. Ik gebruik deze tools nog dagelijks voor mij en mijn klanten. Ik leef vanuit mijn hart en mijn onderbuik. Ik voel me geheeld en ervaar rust, kracht, heb een hele dag energie. Ik ga gezonde relaties aan en kan met mensen om die nog niet zo ver zijn omdat ik weet waar de grens ligt.

Een tijdje geleden bestudeerde ik Human Design en dit bleek mijn levenstaak te zijn: Je bent hier om op logische wijze richting aan anderen te geven en hen te helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Dus dat is wat ik doe met hart en ziel... 

Ik wil je ook enkele van mijn eigen inzichten mee geven die ik in de loop der jaren kreeg:

- Moeilijke darmen en weinig energie hebben, deden me beseffen hoe belangrijk de juiste voeding en beweging zijn.

- Niet zwanger geraken werd omgekeerd in een heerlijke zwangerschap en baby (weliswaar in vitro). Gewoon omdat ik naar mijn behoeftes ging luisteren en stopte met tarwe en koemelkproducten eten.

- Mijn kinderen werden mijn spiegels: dingen gingen pas goed als ik écht wilde kijken naar mijn onbewuste gedrag.

- Mezelf kwijt geraken in moeilijke relaties werd een tocht recht naar mezelf, mijn eigen hart, mijn eigen grenzen, mijn eigen vrolijkheid en verbindingen die veel beter bij me passen als mens.

Heb je ook zin om te kijken wat er in je zit?

MEER INFO OVER VOEDING OF RELATIES? CONTACTEER BIRGIT GILIS 

bottom of page