shutterstock_1064011796x.jpg

Wie ben ik?

Birgit Gilis

Hoi, ik ben Birgit...

Teleurstellingen en wensen en verwachtingen die niet uitkomen zijn belangrijke richtingaanwijzers dat er iets mag veranderen.

 

Al heel vroeg in mijn leven leefde ik met de vraag: 'Hoe kan het dat mensen op zo'n harde manier met elkaar omgaan? Dat kan toch niet de bedoeling zijn?' Op 7-jarige leeftijd kon ik echter niets veranderen aan mijn omgeving en ondertussen vormde het leven me en zocht ik onbewust manieren om met die onrust om te gaan: Roken, teveel of te weinig eten, piekeren, geen grenzen hebben, ongelukkig zijn, pleasen, verlegen zijn, me heel snel schamen...

Later pas realiseerde ik me dat er weinig ruimte was om mezelf te zijn, en dat ik daardoor afleerde om goed voor mezelf te zorgen en voor mezelf op te komen. Door hypnose, door therapie en door zelfonderzoek begon ik mezelf terug te vinden. Nu ik er op terug kijk bleken een aantal diepe dalen grote keerpunten om het anders aan te pakken.

- Moeilijke darmen en weinig energie hebben, deden me beseffen hoe belangrijk de juiste voeding en beweging zijn.

- Niet zwanger geraken werd omgekeerd in een heerlijke zwangerschap en baby (weliswaar in vitro). Gewoon omdat ik naar mijn behoeftes ging luisteren en stopte met tarwe en koemelkproducten eten.

- Mijn kinderen werden mijn spiegels: dingen gingen pas goed als ik écht wilde kijken naar mijn onbewuste gedrag.

- Mezelf kwijt geraken in moeilijke relaties werd een tocht recht naar mezelf, mijn eigen hart, mijn eigen grenzen, mijn eigen vrolijkheid en verbindingen die veel beter bij me passen als mens.


Waar ik 25 jaar geleden mijn diëtiste diploma haalde, was dat niet genoeg om cliënten een gezonde relatie met voeding en zichzelf te laten krijgen. Sinds 12 jaar is bewustwording en persoonlijke groei een belangrijk onderdeel in de praktijk. De Chinese voedingsleer, Hypnotherapie, Voice Dialogue, Kindertolk, ACT, Familie-opstellingen helpen me daarbij.

En wat ik door ervaring geleerd heb: De cliënt 'weet' zelf wat er voor hem en zijn lichaam klopt... al is het nog onbewust. 

Ken je je innerlijke stem al? Deze weet wat goed voor jou is. Als je levensvreugde en je zelfkennis soms op een laag pitje staan, heeft je innerlijke stem wellicht leren zwijgen. Zo maken verslavend en ziekmakend gedrag meer kans om naar voor te komen. Het kan even lastig zijn om met dat oude gedrag te stoppen maar het levert zoveel op. Je komt vanzelf uit bij wie je werkelijk bent. Dus ruim die obstakels op! Laat verslavend gedrag los!

Ik beschouw het als mijn levenstaak om anderen en mezelf op een eenvoudige en motiverende manier richting een gezonder en gelukkiger leven te sturen. 

Is het moeilijk om echt te veranderen? Niet echt: Als je gewoonten zich vast gezet hebben in je lichaam, kunnen ze er ook weer uit. Door de sessies krijg je vanzelf meer rust, balans, stevigheid en zelfvertrouwen. Ook je eetpatroon, je gezondheid, je gewicht en je relaties verbeteren zienderogen!

Mijn motto: Hou het simpel en gezond! En dat werkt :-)

MEER INFO? CONTACTEER BIRGIT GILIS