top of page
shutterstock_1064011796x.jpg

Wie ben ik?

2Y5A3549 kopiëren_edited_edited.jpg

Wat in je zit mag naar buiten!

Het was een gewone dag, zo’n veertien jaar geleden.

 

Ik stond in mijn woonkamer, nietsvermoedend, toen ik plotseling een spirituele ervaring had. Een flits van licht kwam op me af en een stem sprak tot me: ‘Birgit, wie zijn leven leef je eigenlijk?’

Ik was sprakeloos.

 

En ik kwam echt bij mezelf… misschien wel voor het eerst.

 

Ik besefte dat ik veel meer in me had dan ik liet zien… En dat ik er niets mee deed… Ik leefde vooral op de automatische piloot, volgens de verwachtingen van de buitenwereld. (en ik zou kwaad geworden zijn als iemand me daarop had aangesproken 😉)

Hoewel ik al jaren mediteerde en wist hoe ik mezelf tot rust kon brengen, nam ik niet de volle verantwoordelijkheid voor mijn leven. Ik volgde niet mijn eigen koers. Ik snapte niets van de helende energie en de kosmos, omdat ik er niet voor openstond. Ik zag niet hoe mooi en boeiend het leven was.

Voor het eerst hoorde ik de oproep om ‘mijn licht’ van binnen naar buiten te brengen. Om authentiek te worden. Om op te komen voor wie ik ben en waar ik behoefte aan heb.

Het werd een moedige reis door het duister, met verschillende ‘helpers’ op mijn pad die me uitdaagden (ingewikkelde relaties). Ze brachten al mijn angsten en verlangens naar boven. Ik begreep dat mijn oude kindpijnen getriggerd werden. Ik leerde de signalen van mijn lichaam kennen en vond rust. De emoties en overreacties die ik ervoer, hadden vaak weinig met de ander te maken.

 

Door mijn oude patronen los te laten, begon ik steeds meer vanuit mezelf te denken en te handelen. Ik begon de zin van het leven te begrijpen. Het leven was geen monster meer, maar had het goed met me voor en was te vertrouwen. Ik zag de spiegels… Ik vond mijn weg…

Vertragen en verfijnen, er echt voor mezelf zijn, mijn eetpatroon afstemmen op mijn lichaam, de beroepsopleiding in Den Haag hypnotherapie en familieopstellingen (systemisch coachen), het lezen van de Akasha kronieken, expressief schrijven, tarotkaarten, geometrie, dans, beweging, buiten zijn, klank, tantra, astrologie… het zijn allemaal tools die mijn eigen natuur en wezen weer wakker hebben gemaakt.

Nu voel ik me heel goed in mijn vel en heb ik een ‘lijntje met de kosmos’. Ik gebruik deze tools nog dagelijks voor mezelf en mijn klanten. Ik leef vanuit mijn hart en mijn onderbuik. Ik voel me geheeld en ervaar rust, kracht, en heb een hele dag energie. Ik ga gezonde relaties aan en kan omgaan met mensen die nog niet zo ver zijn, omdat ik weet waar de grens ligt. 

Een tijdje geleden bestudeerde ik Human Design en dit bleek mijn levensdoel te zijn: Je bent hier om op logische wijze richting aan anderen te geven en hen te helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Dus dat is wat ik doe met hart en ziel… 

Ik wil je ook enkele van mijn eigen inzichten mee geven die ik in de loop der jaren kreeg:

- Moeilijke darmen en weinig energie hebben, deden me beseffen hoe belangrijk de juiste voeding en beweging zijn.

- Niet zwanger geraken werd omgekeerd in een heerlijke zwangerschap en baby (weliswaar in vitro). Gewoon omdat ik naar mijn behoeftes ging luisteren en stopte met tarwe en koemelkproducten eten.

- Mijn kinderen werden mijn spiegels: dingen gingen pas goed als ik écht wilde kijken naar mijn onbewuste gedrag.

- Mezelf kwijt geraken in moeilijke relaties werd een tocht recht naar mezelf, mijn eigen hart, mijn eigen grenzen, mijn eigen vrolijkheid en verbindingen die veel beter bij me passen als mens.

Heb je ook zin om te kijken wat er in je zit?

MEER INFO OVER VOEDING OF RELATIES? CONTACTEER BIRGIT GILIS 

bottom of page