Voedings- en familie-opstellingen 

 

Vragen rond voeding-, relatie- en zelfontwikkeling zijn welkom.

Maak bewuste keuzes in je leven en voeding.

Moet ik weer op dieet terwijl ik liever eet waar ik zin in heb? De weg uit dit dilemma is beiden loslaten. Het allerstrengste dieet is niet blijvend haalbaar en alles eten waar je zin in hebt heeft nog niemand een totaal gevoel van bevrediging gegeven.

Je opvoeding, omgeving, ervaringen en familie spelen een grote rol in de vorming van je gewoontes en voorkeuren. Wat mensen zoal aanleerden: Emo-eten, ongeschikte voeding eten, geen 'Neen' zeggen tegen zoet of grote porties, verplicht je bord leeg eten, ... Ook al zijn deze gewoontes niet helpend toch krijg je stress of zelfs een schuldgevoel als je het niet doet.

Systemisch coachen of familieopstellingen gaat over het zoeken naar een blijvende oplossing op je vragen. We kunnen onbewuste gedragingen in je relaties, je werk, je gezondheid of je gewicht zichtbaar maken door ze ruimtelijk te maken. Terwijl dit zoekproces zich ontvouwt, leer je niet alleen waarom je doet wat je doet. Je ontdekt ook nieuwe en een blijvende oplossingen die jou passen en dienen.

Hoe kom je aan antwoorden?

lijn met blad

In systemisch coachen (1 op 1) of voedings- of familieopstellingen (in groep) krijg je zicht op patronen die zich steeds herhalen. Deze zijn vaak verbonden met je familie van herkomst.

Die hebben vaak een grote invloed op het gedrag dat je vertoont, de drang die je voelt, de keuzes die je maakt.

Door jezelf los te koppelen van wat dwangmatig is, krijg je terug voeling met wat je lichaam en wat jij als mens nodig hebben: een sneller gevuld gevoel, meer beheer over je gedachten en impulsen, en gezonde controle over je eetpatroon, ...

Ik werk vaak in individuele sessies met vloerplaten of kleine figuurtjes. Via voelen en ervaren komt er spontaan beweging richting het antwoord op je vraag.

Bij voedings- en familieopstellingen in groep (gebaseerd op het werk van Bert Hellinger) staat de vraag van 'de vraagsteller' centraal. Als je uitgenodigd wordt als 'representant' krijg je een plaats in de opstelling en word je ook meegenomen in het helende proces. Dit geeft je inspiratie voor je eigen groeiproces. Het is niet nodig dat je familie aanwezig is.

Wat voor vragen kan je stellen?

  • Waarom hou ik een dieet niet vol?
  • Waarom heb ik een haat-liefde verhouding met eten?
  • Waarom heb ik zo'n drang naar zoet?
  • Wat wil mijn overgewicht mij vertellen?
  • Welke functie hebben bepaalde voedingsmiddelen in mijn leven?
  • Waarom kan ik geen 'Neen' zeggen tegen zoet, chips of grote porties?
  • Wat maakt mij een grote eter?
  •  
  • Ook vragen over onrust, angsten lichamelijke klachten, ondernemerschap, relaties, doelen halen en persoonlijke groei zijn welkom.

 

Ik voorzie voor elke individuele sessie anderhalf uur.
Afhankelijk van je vraag kan het nodig zijn daarin verschillende stukken te onderzoeken.

Bij de groepssessies vind je de data van de voedings- en familieopstellingen.

Moest je je afvragen of deze aanpak iets voor jou is? Bel gerust voor meer info op 0473 96 73 73 of mail me op info@birgitgilis.be

Getuigenissen

blad icoon

Hoe simpel kan het zijn? Ik had niet door dat ik het eetpatroon van mijn vader heb overgenomen. Daardoor, om stoer te doen, heb ik jaren meer gegeten dan ik nodig heb. Sinds de sessie kan ik weer voelen hoe het is om ‘genoeg’ te hebben. Dat scheelt me al heel wat kilo’s.

Geoffrey

Bekijk alle getuigenissen

Getuigenissen

blad icoon

Mijn gevecht met de kilo’s bleek een liefde-haat verhouding te zijn met voeding. Graag eten én mijn uiterlijk belangrijk vinden, stonden haaks op elkaar omdat ik mezelf steeds op mijn kop gaf als ik at. Toen we naar het verhaal erachter keken, voelde ik het kleine, onzekere meisje in mezelf terug. Als volwassene kan ik die jonge onzekerheid loslaten. Ik ben écht blij dat ik nu én van eten geniet én afslank!

Cindy

Bekijk alle getuigenissen

Getuigenissen

blad icoon

Wat een fijne manier van werken dat systemisch coachen. Het gaat allemaal over wat er in mezelf gebeurt zonder dat ik het doorheb. Wat ik zo sterk vind, is dat iets in mijn ook weet hoe het anders kan en hoe ik het kan aanpakken! 

Emma

Bekijk alle getuigenissen

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE Birgit Gilis VOOR MEER INFO ROND SYSTEMISCH COACHEN