Systemisch coachen en afslanken

Wat belemmert jou om je te kunnen richten op een goed eetpatroon?

Diep vanbinnen weet je meer dan je denkt

Wist je dat zelfs als je het antwoord op bepaalde vragen niet bewust kent, jouw systeem het antwoord en de oplossing toch heeft?

Het is zoals je niet op iemand zijn naam kunt komen door hard na te denken en je laat het even zakken, dat die naam ineens toch in je opkomt. Het lijkt echt bijzonder, maar in feite is het iets wat we allemaal kunnen en mogen inzetten.

Hoe je je voedt is door factoren als cultuur, familie en omgeving, gebeurtenissen uit het verleden en voorkeuren bepaald en kan omgebogen worden naar een eetgewoonte die jou, je lichaam en je gezondheid méér dient. Dit staat los van een diëten waarbij jezelf frustreert en tekort doet. Via systemisch coachen kom je te weten hoe jouw weg om af te slanken eruit ziet en hoe je je doorzettingsvermogen vergroot.

De échte vraag die zich stelt

lijn met blad

‘Ben je bereid nieuwsgierig te zijn naar je eigen onderliggende verhalen inclusief de oplossingen die je diep van binnen al kent?

Naar wat je mag loslaten, omdat het aangeleerd gedrag is en welke eigenschappen die je weer kan inzetten om je leven en je eetpatroon in handen te nemen?

Het werken met vloerplaten of kleine figuurtjes nodigt uit om makkelijker te gaan voelen en te ervaren wat een rol speelt. Deze manier van werken is gebaseerd op systeemwerk (of familie-opstellingen van Bert Hellinger).

Voorbeelden van vragen die je misschien wilt onderzoeken zijn:

  • Van waaruit is de neiging ontstaan om te snoepen en wat is er nodig om ermee te stoppen?
  • Hoe is de relatie met gezonde voeding en hoe kan die mogelijk verbeteren?
  • Wat belemmert jou om je te kunnen richten op een goed eetpatroon?
  • Welke functie hebben bepaalde voedingsmiddelen in je leven? En hoe kan je daar anders mee omgaan?
  • Wat maakt dat meerdere mensen in je familie grote eters zijn? En dien je daar trouw aan te blijven?

Ook vragen over het verminderen van angsten, lichamelijke klachten, innerlijke rust vinden, ondernemerschap, doelen halen en productief zijn, zijn welkom.

Ben je ook benieuwd naar wat er te onderzoeken en te voelen is? Naar wat er wil ontstaan en wil zichtbaar worden? En naar de oplossing die je onderbewuste daarvoor aandraagt?

Ik voorzie voor elke sessie een uur.
Afhankelijk van je vraag zijn daarin verschillende facetten te onderzoeken.

Getuigenissen

blad icoon

Hoe simpel kan het zijn? Ik had niet door dat ik het eetpatroon van mijn vader heb overgenomen. Daardoor, om stoer te doen, heb ik jaren meer gegeten dan ik nodig heb. Sinds de sessie kan ik weer voelen hoe het is om ‘genoeg’ te hebben. Dat scheelt me al heel wat kilo’s.

Geoffrey

Bekijk alle getuigenissen

Getuigenissen

blad icoon

Mijn gevecht met de kilo’s bleek een liefde-haat verhouding te zijn met voeding. Graag eten én mijn uiterlijk belangrijk vinden, stonden haaks op elkaar omdat ik mezelf steeds op mijn kop gaf als ik at. Toen we naar het verhaal erachter keken, voelde ik het kleine, onzekere meisje in mezelf terug. Als volwassene kan ik die jonge onzekerheid loslaten. Ik ben écht blij dat ik nu én van eten geniet én afslank!

Cindy

Bekijk alle getuigenissen

Getuigenissen

blad icoon

Wat een fijne manier van werken dat systemisch coachen. Het gaat allemaal over wat er in mezelf gebeurt zonder dat ik het doorheb. Wat ik zo sterk vind, is dat iets in mijn ook weet hoe het anders kan en hoe ik het kan aanpakken! 

Emma

Bekijk alle getuigenissen

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE Birgit Gilis VOOR MEER INFO ROND SYSTEMISCH COACHEN