Systemisch coachen en afslanken

Ofschoon ik het met mijn ogen niet kan zien, vertrouw ik dat de stroom weet waar hij naartoe gaat. - Bach

Wil je een leuk leven én een mooi  lichaam?

Laat me de vergelijking maken met een potloodlijntje onder je ogen dat in de loop van de dag vervaagt. Als het niet vervaagt dan loopt het uit :-). Tot je het beu bent dat je make-up niet blijvend is en je wilt wel graag dat lijntje. Dan kan je kiezen voor permanente make-up.

Zo is het ook met prettig leven en daarbij een mooi gewicht kunnen behalen en behouden. Als je kiest voor een degelijke en diepgaande manier van kijken dan kan je stoppen met teveel shoppen, shaken en overdreven gaan sporten. Je kan zelfs stoppen met moedeloos zijn omdat je denkt dat je geen karakter hebt.

Zelfs een kleine verandering of inzicht kan op termijn een groot effect hebben.

Stel nu dat je in een andere cultuur, familie of omgeving geboren was en er waren heel andere dingen gebeurd in je leven, dan zou je anders denken en eten. Misschien at je dan vanzelf gezonder of net ongezonder. En dan is de vraag welke manier van eten écht bij jou en je lichaam past, hoe je blijvend kan afslanken en doorzetten. Zonder diëten, frustratie, tekorten en gedoe.

Hoe kom je aan antwoorden?

lijn met blad

‘Systemisch coachen is een coaching techniek waarmee je ánders gaat kijken en gaat zoeken naar antwoorden die je op het eerste zicht niet kent?

Het mooie is dat die antwoorden én de oplossingen écht uit jezelf komen. Ze zijn daarom ook makkelijk toe te passen in het dagelijks leven. Klanten worden rustiger en krijgen meer vertrouwen in zichzelf.

Het is alsof je niet op iemand zijn naam kunt komen door hard na te denken. Maar door het even te laten zakken, komt de naam toch ineens in je op. Het lijkt bijzonder, maar in feite is het iets wat we allemaal kunnen en mogen inzetten. 

Ik werken meestal individueel met vloerplaten of kleine figuurtjes. Zo kan je makkelijker gaan voelen en ervaren wat een rol speelt. Deze manier van werken is gebaseerd op systeemwerk (of familie-opstellingen van Bert Hellinger).

Voorbeelden van vragen die je misschien wilt onderzoeken zijn:

  • Van waaruit is de neiging ontstaan om te snoepen en hoe stop je ermee?
  • Hoe is de relatie met gezonde voeding en hoe kan dat beter?
  • Wat is een goed eetpatroon voor jou?
  • Welke functie hebben bepaalde voedingsmiddelen in je leven? En hoe kan je nog troost, bescherming, rust en gezelligheid vinden?
  • Wat maakt dat meerdere mensen in je familie grote eters zijn? En dien je daar trouw aan te blijven?

Ook vragen over het verminderen van angsten, lichamelijke klachten, innerlijke rust vinden, ondernemerschap, doelen halen en productief zijn, zijn welkom.

Ben je ook benieuwd naar wat er te onderzoeken en te voelen is? Naar wat er wil ontstaan en wil zichtbaar worden? En naar de oplossing die je onderbewuste daarvoor aandraagt?

Ik voorzie voor elke sessie een à anderhalf uur.
Afhankelijk van je vraag kan het nodig zijn daarin verschillende stukken te onderzoeken.

Moest je je afvragen of deze aanpak iets voor jou is? Bel gerust voor meer info op 0473 96 73 73 of mail me op info@birgitgilis.be

Getuigenissen

blad icoon

Hoe simpel kan het zijn? Ik had niet door dat ik het eetpatroon van mijn vader heb overgenomen. Daardoor, om stoer te doen, heb ik jaren meer gegeten dan ik nodig heb. Sinds de sessie kan ik weer voelen hoe het is om ‘genoeg’ te hebben. Dat scheelt me al heel wat kilo’s.

Geoffrey

Bekijk alle getuigenissen

Getuigenissen

blad icoon

Mijn gevecht met de kilo’s bleek een liefde-haat verhouding te zijn met voeding. Graag eten én mijn uiterlijk belangrijk vinden, stonden haaks op elkaar omdat ik mezelf steeds op mijn kop gaf als ik at. Toen we naar het verhaal erachter keken, voelde ik het kleine, onzekere meisje in mezelf terug. Als volwassene kan ik die jonge onzekerheid loslaten. Ik ben écht blij dat ik nu én van eten geniet én afslank!

Cindy

Bekijk alle getuigenissen

Getuigenissen

blad icoon

Wat een fijne manier van werken dat systemisch coachen. Het gaat allemaal over wat er in mezelf gebeurt zonder dat ik het doorheb. Wat ik zo sterk vind, is dat iets in mijn ook weet hoe het anders kan en hoe ik het kan aanpakken! 

Emma

Bekijk alle getuigenissen

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE Birgit Gilis VOOR MEER INFO ROND SYSTEMISCH COACHEN