Voedings- en familieopstellingen 

Vragen rond voeding-, relatie- en zelfontwikkeling zijn welkom.

1-op-1 coaching

Onbewuste keuzes bewust maken...

Sommige mensen voelen frustratie omdat ze bepaalde gewoonten en situaties niet veranderd krijgen in hun leven. En dan stelt zich de vraag waar heb je invloed op en waarop niet? Patronen die je al heel je leven meeneemt zijn vaak ontstaan vanuit je opvoeding, vanuit gebeurtenissen in je vroege jeugd of ze zijn familiaal meegegeven. Deze patronen hebben onbewust een invloed en zijn te doorbreken door ze eerst zichtbaar te maken.

Systemisch coachen of familieopstellingen gaat over het zoeken naar een blijvende oplossing op je vragen. Je krijgt inzicht in waar je invloed op hebt en waarin je kansloos bent, zodat je wijze keuzes kan maken. Terwijl dit zoekproces zich ontvouwt, leer je niet alleen waarom je doet wat je doet. Je koppelt ook los van je oude gewoontes en komt terug in contact met wat jouw lichaam en ziel écht nodig hebben qua voedingsmiddelen, relaties en levensomstandigheden. 

Hoe kom je aan antwoorden?

lijn met blad

In systemisch coachen (1 op 1) of voedings- of familieopstellingen (in groep) krijg je zicht op patronen die zich steeds herhalen. Deze zijn vaak verbonden met je familie van herkomst.

Die hebben vaak een grote invloed op het gedrag dat je vertoont, de drang die je voelt, de keuzes die je maakt.

Door jezelf los te koppelen van wat dwangmatig is, krijg je terug voeling met wat je lichaam en wat jij als mens nodig hebben: een sneller gevuld gevoel, meer beheer over je gedachten en impulsen, en gezonde controle over je eetpatroon, ...

Ik werk vaak in individuele sessies met vloerplaten of kleine figuurtjes. Via voelen en ervaren komt er spontaan beweging richting het antwoord op je vraag.

Bij voedings- en familieopstellingen in groep (gebaseerd op het werk van Bert Hellinger) staat de vraag van 'de vraagsteller' centraal. Als je uitgenodigd wordt als 'representant' krijg je een plaats in de opstelling en word je ook meegenomen in het helende proces. Dit geeft je inspiratie voor je eigen groeiproces. Het is niet nodig dat je familie aanwezig is.

Wat voor vragen kan je stellen?

  • Waarom hou ik een dieet niet vol?

  • Waarom heb ik een haat-liefde verhouding met eten?

  • Waarom hou ik een dieet niet vol?

  • Waarom heb ik zo'n drang naar zoet?

  • Wat wil mijn overgewicht mij vertellen?

  • Welke functie hebben bepaalde voedingsmiddelen in mijn leven?

  • Waarom kan ik geen 'Neen' zeggen tegen zoet, chips of grote porties?

  • Wat maakt mij een grote eter?

  • Ook vragen over onrust, angsten lichamelijke klachten, ondernemerschap, relaties, doelen halen en persoonlijke groei zijn welkom.

Ik voorzie voor elke individuele sessie anderhalf uur.
Afhankelijk van je vraag kan het nodig zijn daarin verschillende stukken te onderzoeken.

Bij de groepssessies vind je de data van de voedings- en familieopstellingen.

Moest je je afvragen of deze aanpak iets voor jou is? Bel gerust voor meer info op 0473 96 73 73 of mail me op info@birgitgilis.be

 

Getuigenissen

blad icoon

Ik ben dankbaar dat ik proces van "Voeding en Opstellingen" heb mogen ervaren. Ik heb er ontdekt dat mijn voeding veel meer is dan het eten dat ik in mijn mond stop. In het proces heb ik aspecten van mezelf gevonden, nieuwe inzichten verkregen en nieuwe keuzes kunnen maken om vooruit te kunnen.
De opstellingen ervaren of observeren, samen met de warme en deskundige begeleiding van Birgit, heeft mij nieuwe kennis gegeven o.a. over waarom ik zo graag frietjes eet maar ook waarom ik regelmatig nekpijn heb. De heerlijke gezonde lunch en de drinkpauzes maakten de dag compleet en verteerbaar.

Veerle

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE BIRGIT GILIS VOOR MEER INFO ROND SYSTEMISCH COACHEN