Terlaemenlaan 36, 3550 Zolder
Wat is 'opstellen van het verlangen'?
'Het Opstellen van het Verlangen' is een krachtige trauma-opstelling die je helpt om diepgewortelde pijn te begrijpen en te verwerken. De methode begint met het formuleren van je verlangen: wat wil je bereiken of veranderen in je leven?
Door dit verlangen uit te spreken, zet je een proces in gang dat inzicht biedt in je onderbewuste drijfveren—deze kunnen de oorzaak zijn van je huidige problemen. Wat ooit niet gevoeld kon of mocht worden, komt nu naar de oppervlakte, wat essentieel is om blokkades op te heffen en je levensenergie weer te laten stromen.
Deze methode is gebaseerd op de Identiteitsgerichte Psychotraumatherapie (IoPT) van prof. dr. Franz Ruppert en helpt je om de weg vrij te maken naar een leven dat werkelijk van jou is.
Wat je als kind niet leerde, kan je als volwassene nog leren! :-)
Hoe werkt het?
Een trauma-opstelling begint met het formuleren van een zin die jouw verlangen uitdrukt. Deze zin fungeert als een sleutel tot je onderbewustzijn en kan oude pijn en gewoonten blootleggen die diep in je lichaam zijn opgeslagen. In groepssessies werk je met representanten, terwijl je in individuele sessies gebruik maakt van vloerankers. Ik ondersteun je in dit proces door als representant op te treden waar nodig.
Tijdens de opstelling worden verschillende aspecten van jezelf of je situatie gerepresenteerd. Dit helpt je contact te maken met je ware zelf en inzicht te krijgen in je overlevingsmechanismen. Alsof laagjes worden weggehaald die je niet langer dienen, ontdek je nieuwe zienswijzen en mogelijkheden die voorheen verborgen waren. Dit proces geeft je inzicht in de oorsprong van je gevoelens en gedragingen.
Waarvoor wordt het ingezet?
Trauma-opstellingen kunnen worden ingezet bij een breed scala aan problemen, zoals depressieve gevoelens, angst, burn-out, en relationele problemen. Ze zijn ook effectief bij de verwerking van seksueel misbruik, verlies van een dierbare, en het doorbreken van negatieve patronen die je onbewust hebt overgenomen van getraumatiseerde ouders. De methode helpt bij het verlichten van symptomen die voortkomen uit traumatische ervaringen, zoals extreme vermoeidheid, paniekaanvallen, en problemen in relaties.
De methode van Franz Ruppert maakt onderscheid tussen drie delen binnen een getraumatiseerd persoon: het gezonde deel, het traumadeel, en het overlevingsdeel. Deze delen kunnen met elkaar in conflict zijn, wat leidt tot innerlijke onrust en tegenstrijdige verlangens. Trauma-opstellingen helpen deze innerlijke verdeeldheid te doorbreken, waardoor je niet langer vanuit overlevingsmechanismen leeft, maar vanuit je authentieke zelf. Dit stelt je in staat om te leven vanuit je kern, in plaats van te overleven.
Wat is het gevolg?
Wanneer je deze innerlijke blokkades doorbreekt, begin je situaties en mensen aan te trekken met een positievere energie. Je krijgt meer ruimte en zeggenschap in je eigen levensverhaal. Je voelt je gelukkiger en beter in staat om met de uitdagingen van het leven om te gaan. In plaats van "drama" trek je vreugde en groei aan, waardoor je meer vervulling en betekenis in je leven ervaart.
Vaak kiezen we voor een kort traject van drie sessies. Waarom een traject? Dat geeft jou en mij de ruimte om te landen, te verdiepen, los te laten en ervaring op te doen in het dagelijks leven.
Er zijn ook twee groepstrajecten: Bij de groepssessies vind je de data van de Zinnige Zaterdagen en van de Cirkel van de Ziel
Ben je benieuwd of deze aanpak iets voor jou is?
Bel me gerust voor meer info op 0473 96 73 73 of mail me op info@birgitgilis.be of boek een gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!