top of page
shutterstock_1064011796x.jpg

Een natuurlijk voedingsplan? 

Een voorgekauwd standaarddieet werkt niet!

natuurlijke Kruiden

Voeding en lichaam,
een onafscheidelijk duo voor een gelukkig en gezond leven

Je weet dat gezonde, natuurlijke voeding goed is voor je lichaam, maar toch… laat je je soms verleiden door voedsel dat je een instant genot of een troost geeft. Je neemt je voor om ‘morgen weer te beginnen’, maar je houdt het niet vol. Je hebt misschien zelfs last van verborgen intoleranties, die steeds vaker voorkomen.

Zonder dat je het beseft, eet je misschien onevenwichtig en verlies je je natuurlijke kracht. Je voelt je moe, futloos, zwaar, opgejaagd en prikkelbaar. Je leven heeft niet meer de kwaliteit die je wilt. Je wilt van je strijd met eten af. Je wilt gewoon slank zijn en blijven.

Hoe kun je dat bereiken? Door je lichaam de juiste brandstof te geven!

Rustiek houten oppervlak

Geef jouw lichaam de juiste brandstof!

lijn met blad

Een auto die slecht onderhouden wordt en met de verkeerde brandstof rijdt, sputtert tegen en vertoont mankementen. Zonder een regelmatig onderhoud en de juiste brandstof, valt je auto vroeg of laat stil.

Jouw lichaam verdient een optimale verzorging! Je hebt voedsel nodig dat veel bouwstoffen en weinig afvalstoffen bevat, en dat past bij wie je bent en wat je lichaam nodig heeft.

Een gezond lichaam met gezonde darmen weet precies welk voedsel en hoeveel je nodig hebt. Je verliest je interesse in ongezond voedsel, je voelt je fitter en gezonder, en je valt af.

Hoe kan ik je helpen?

Ik ben Birgit Gilis, en ik begeleid je graag naar een evenwichtig en natuurlijk eetpatroon dat je lichaam ondersteunt. Diëten werken meestal maar tijdelijk, en maken je verlangen naar ongezond eten alleen maar groter. Het is belangrijk om het totaalplaatje te zien, en weer met gezond verstand naar je lichaam te luisteren.

Mijn aanpak is gebaseerd op mijn ervaring, de Chinese voedingsleer en het bloedgroep-gericht-denken. Ik test ook voedingsmiddelen en supplementen via kinesiologie, als je dat wilt. Alle ingrediënten die je nodig hebt, vind je in de supermarkt en zijn aangepast aan je gezinsleven, werkritme, hobby’s en vrije tijd.

Ik houd ook rekening met je wensen, zoals recepten, tips voor lastige momenten, of specifieke lichamelijke klachten, zoals cholesterol, suiker, darmwerking, intoleranties, spier- en gewrichtspijn…

Mijn doel is om je natuurlijke eetlust, een goed verzadigingsgevoel, je gewicht en je gezondheid te herstellen. Je zult meer plezier hebben in bewegen, je zult een betere band met jezelf hebben, en je zult afslanken!

Hoe kun je je aanmelden?
Spreekt mijn aanpak je aan? Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je vraag en of ik je kan begeleiden. Als je vertrouwen hebt in de aanpak, dan starten we de behandeling.

Hoe werk ik in de praktijk
Reading a Book

Luister naar de signalen van je lichaam!

Je lichaam is een wonderbaarlijk systeem, dat zich voortdurend aanpast aan de omstandigheden. Je lichaam probeert een natuurlijk evenwicht te bewaren door extra vocht, voedingsstoffen, hormonen, enz. aan te maken. Zolang je lichaam dit aankan, voel je je goed. Maar soms raakt je lichaam uit balans, en dan stuurt het je signalen. Je krijgt last van ‘lichamelijke ongemakken’, zoals migraine, maagklachten, darmklachten, diabetes, rugpijn en andere klachten. Je snapt niet waarom je lichaam niet meer meewerkt, en waarom je ziek wordt.

Hoe kun je deze signalen begrijpen en er iets aan doen?

Door je lichaam de juiste voeding te geven!

Voeding is niet alleen brandstof, maar ook bouwstof en medicijn voor je lichaam. Met de juiste voeding, vitamines en mineralen kun je je persoonlijk evenwicht herstellen. Je kunt je lichaam ook ondersteunen met emotionele en mentale begeleiding bij stresssituaties. Zo kan je lichaam zichzelf resetten en zijn normale werking hervatten.

Krijg een harmonieuze relatie tussen je voeding en je lichaam

Ik leer je hoe je je voeding kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Ik baseer me op mijn ervaring, de Chinese voedingsleer en het bloedgroep-gericht-denken. Ik test ook voedingsmiddelen en supplementen via kinesiologie, als je dat wilt.

Mijn doel is om je te helpen om de signalen van je lichaam te luisteren en erop te reageren. Je zult je gezonder, gelukkiger, mooier en krachtiger voelen!

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE BIRGIT GILIS VOOR EEN NATUURLIJK VOEDINGSPLAN

bottom of page