Een natuurlijk voedingsplan? Strak plan!

Wat is een natuurlijk eetpatroon en wat niet? Leer bewust en voldoende eten in plaats van diëten.

Voeding en lichaam, een onafscheidelijk duo

Iedereen weet dat voeding, gezond eten en natuurlijke voeding belangrijk is. Om vitaal te kunnen leven, moet je op zoek gaan naar het natuurlijke evenwicht van je lichaam. Birgit Gilis helpt je met een natuurlijk voedingsplan bewust en gezond te eten.

Geef jouw lichaam de juiste brandstof!

lijn met blad

Een slecht onderhouden auto die met de verkeerde brandstof rijdt, sputtert tegen en vertoont mankementen. Zonder een regelmatig onderhoud en de juiste brandstof, valt je wagen vroeg of laat stil. Gelukkig is ons lichaam veel flexibeler en kan het tegen een stootje. Ook als je niet gezond eet en je niet goed verzorgt, schiet je overlevingssysteem in actie en zet je lichaam alles op alles om afvalstoffen te elimineren.

Stop met je lijf uit te putten met slechte eetgewoonten

Wist je dat het afvoeren van afvalstoffen door slecht eten en drinken veel meer van je lichaam vergt dan gezond en bewust te leven? In het Westen kom je bovendien vaak terecht in een werkomgeving waarin je onder stress staat. Hierdoor ervaart je lichaam een fysieke, sociale en emotionele druk en moet het dag in dag uit vechten.

Luister naar de signalen van je lichaam!

Stel dat we een kijkje konden nemen in onze cellen en organen, dan valt het op dat ook daar een onevenwicht kan ontstaan. Je lichaam zal zijn best doen om een natuurlijk herstel te stimuleren door aanvoer van extra vocht, voedingsstoffen, hormonen, enz. Zolang ons overlevingsmechanisme dit te baas kan, ondervinden we er niet veel last van. Van zodra er echter onevenwicht ontstaat, begint je lichaam signalen uit te zenden. Dit vertaalt zich in een ‘lichamelijk ongemak’, denk maar aan migraine, maagklachten en darmklachten, diabetes, rugpijn en andere klachten. We begrijpen dan niet dat ons lijf niet meer mee wil en dat we ziek worden.

Doe het tij keren met een voedingsplan

We kunnen ons persoonlijk evenwicht gelukkig herstellen dankzij aangepaste voeding, vitamines en mineralen. Naast fysieke ondersteuning met een voedingsplan kan ook een emotionele en mentale begeleiding bij stresssituaties waardevol zijn. Het lichaam zal zichzelf resetten en zijn normale werking hernemen.

Contacteer voedingsconsulente Birgit Gilis voor een natuurlijk voedingsplan