top of page
shutterstock_1064011796x.jpg

Een natuurlijk voedingsplan? 

Een voorgekauwd standaarddieet werkt niet!

natuurlijke Kruiden

Voeding en lichaam,
een onafscheidelijk duo

Algemeen wordt aangenomen dat gezonde, natuurlijke voeding een heilzaam effect heeft op ons lichaam en toch... krijgt voedsel vaak de onbewuste rol als instant genotsmiddel of als bescherming tegen moeilijke gevoelens. Ken je het voornemen: 'Morgen begin ik weer!'? En wist je dat verborgen intoleranties steeds vaker voor komen?

 

Onbedoeld eet je misschien onevenwichtiger dan je denkt en zo verlies je je natuurlijke sterkte. Je voelt je wat vermoeid, futloos, je verzwaart, bent snel opgejaagd en prikkelbaar.

 

Kortom je leven heeft niet meer de kwaliteit die je wilt. In plaats van een aangenaam voldaan gevoel na de maaltijden, hunker je te vaak naar ongezond eten. Dit terwijl je al lang van je strijd met eten af wil. Gewoon slank wil zijn en dit ook wilt blijven.

Rustiek houten oppervlak

Geef jouw lichaam de juiste brandstof!

lijn met blad

Een slecht onderhouden auto die met de verkeerde brandstof rijdt, sputtert tegen en vertoont mankementen. Zonder een regelmatig onderhoud en de juiste brandstof, valt je wagen vroeg of laat stil. 

Jouw lichaam verdient een optimale verzorging! Wat er nodig is, is voedsel met veel bouwstoffen en weinig afvalstoffen en dat rekening houdt met wie je bent en wat je lichaam nodig heeft.

Een hersteld lichaam met gezonde darmen geeft aan welk voedsel je in welke hoeveelheden nodig hebt. De interesse in ongezond voedsel verdwijnt, je fitheid en gezondheid zit in de lift terwijl je gewicht daalt.

Hoe werk ik in de praktijk?

Birgit Gilis begeleidt klanten naar een evenwichtig en natuurlijk eetpatroon waarbij de behoeften van het lichaam ondersteund worden. Diëten geven meestal slechts een korte periode succes. Het is belangrijk om het totaalplaatje te kunnen zien anders word je verlangen naar ongezond eten steeds groter.

De oplossing is: weer met gezond verstand naar jouw lichaam te luisteren. De inzichten en richtlijnen zijn gebaseerd op ervaring, op de Chinese voedingsleer en bloedgroep-gericht-denken. Als je dat wilt dan test ik voedingsmiddelen en supplementen via kinesiologie. Alle ingrediënten vind je in de supermarkt en zijn aangepast aan het gezinsleven, werkritme, hobby's en vrije tijd.

Er wordt rekening gehouden met wensen als de vraag naar recepten, omgaan met lastige momenten, specifieke lichamelijke klachten als cholesterol, suiker, darmwerking, intoleranties, spier- en gewrichtspijn...

Het doel is je natuurlijke eetlust, een goed verzadigingsgevoel, je gewicht en je gezondheid te herstellen. Bewegen wordt leuker, je krijgt een betere band met jezelf en je slankt af!

Hoe werk ik in de praktijk
Reading a Book

Luister naar de signalen van je lichaam!

Stel dat we een kijkje konden nemen in onze cellen en organen, dan valt het op dat ook daar een onevenwicht kan ontstaan. Je lichaam zal zijn best doen om een natuurlijk herstel te stimuleren door aanvoer van extra vocht, voedingsstoffen, hormonen, enz. Zolang ons overlevingsmechanisme dit de baas kan, ondervinden we er niet veel last van. Van zodra er echter onevenwicht ontstaat, begint je lichaam signalen uit te zenden. Dit vertaalt zich in een ‘lichamelijk ongemak’, denk maar aan migraine, maagklachten en darmklachten, diabetes, rugpijn en andere klachten. We begrijpen dan niet dat ons lijf niet meer mee wil en dat we ziek worden.

Doe het tij keren met een voedingsplan

We kunnen ons persoonlijk evenwicht gelukkig herstellen dankzij aangepaste voeding, vitamines en mineralen. Naast fysieke ondersteuning met een voedingsplan kan ook een emotionele en mentale begeleiding bij stresssituaties waardevol zijn. Het lichaam zal zichzelf resetten en zijn normale werking hernemen.

Krijg een nieuwe kijk op hoe je voeding inzet om je happy, mooi en krachtig te voelen.

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE BIRGIT GILIS VOOR EEN NATUURLIJK VOEDINGSPLAN

bottom of page