Een natuurlijk voedingsplan? Strak plan!

Wat is een natuurlijk eetpatroon en wat niet? Bewust en voldoende eten haalt je uit diëten.

gezond lichaam

Voeding en lichaam, een onafscheidelijk duo

Algemeen wordt aangenomen dat gezonde, natuurlijke voeding een heilzaam effect heeft op ons lichaam en toch... Onbewust wordt voedsel vaak gebruikt als instant genotsmiddel of als bescherming tegen moeilijke gevoelens. Anderzijds komen verborgen intoleranties steeds vaker voor. Door langere tijd al is het maar een beetje onevenwichtig te eten verlies je je natuurlijke sterkte. Je lichaam verzwakt en geraakt langzaam aan uit balans. Je voelt je wat vermoeid, futloos, je verzwaart, bent snel opgejaagd en prikkelbaar. In plaats van een aangenaam voldaan gevoel na de maaltijden, hunker je steeds naar ongezond eten. 

Geef jouw lichaam de juiste brandstof!

lijn met blad

Een slecht onderhouden auto die met de verkeerde brandstof rijdt, sputtert tegen en vertoont mankementen. Zonder een regelmatig onderhoud en de juiste brandstof, valt je wagen vroeg of laat stil. Gelukkig is ons lichaam flexibeler dan een auto en kan het tegen een stootje.

Ons lichaam verdient een optimale verzorging! Wat er nodig is, is voedsel met voldoende voedingsstoffen en weinig afvalstoffen en dat rekening houdt met wie je bent en een goede werking van je lichaam.

Een hersteld lichaam met gezonde darmen geeft aan welk voedsel je in welke hoeveelheden je nodig hebt. De interesse in ongezond voedsel verdwijnt, je fitheid en gezondheid zit in de lift terwijl je gewicht daalt.

iStock-1057957888.jpg

Hoe werk ik in de praktijk?

Birgit Gilis begeleidt klanten naar een evenwichtig en natuurlijk eetpatroon waarbij de behoeften van het lichaam ondersteund worden. De inzichten en richtlijnen zijn gebaseerd op ervaring en gezond verstand, de Chinese voedingsleer en bloedgroep-gericht-denken. Alle ingrediënten vind je in de supermarkt en zijn aangepast aan het gezinsleven, werkritme, hobby's en vrije tijd.

Er wordt rekening gehouden met wensen als de vraag naar recepten, omgaan met lastige momenten, specifieke lichamelijke klachten als cholesterol, suiker, darmwerking, intoleranties, spier- en gewrichtspijn...

Het doel is je natuurlijke eetlust, een goed verzadigingsgevoel, je gewicht en je gezondheid te herstellen. Je krijgt een gezonder en fitter gevoel in je lichaam waardoor bewegen ook makkelijker en leuker wordt.

 

Luister naar de signalen van je lichaam!

Stel dat we een kijkje konden nemen in onze cellen en organen, dan valt het op dat ook daar een onevenwicht kan ontstaan. Je lichaam zal zijn best doen om een natuurlijk herstel te stimuleren door aanvoer van extra vocht, voedingsstoffen, hormonen, enz. Zolang ons overlevingsmechanisme dit te baas kan, ondervinden we er niet veel last van. Van zodra er echter onevenwicht ontstaat, begint je lichaam signalen uit te zenden. Dit vertaalt zich in een ‘lichamelijk ongemak’, denk maar aan migraine, maagklachten en darmklachten, diabetes, rugpijn en andere klachten. We begrijpen dan niet dat ons lijf niet meer mee wil en dat we ziek worden.

Doe het tij keren met een voedingsplan

We kunnen ons persoonlijk evenwicht gelukkig herstellen dankzij aangepaste voeding, vitamines en mineralen. Naast fysieke ondersteuning met een voedingsplan kan ook een emotionele en mentale begeleiding bij stresssituaties waardevol zijn. Het lichaam zal zichzelf resetten en zijn normale werking hernemen.

Krijg een nieuwe kijk op hoe je voeding inzet om je happy, mooi en krachtig te voelen.

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE BIRGIT GILIS VOOR EEN NATUURLIJK VOEDINGSPLAN