top of page
shutterstock_1064011796x.jpg

Hypnose: de weg naar innerlijke vrijheid

Hypnose is één van de krachtigste hulpmiddelen om je leven te veranderen

shutterstock_1777152338_edited_edited.jpg

Waar voor kan je terecht?

Afvallen: Maagverkleining, Virtuele Maagband

Stoppen met roken of alcohol

Meer zelfvertrouwen

Gevoel van rust en innerlijke kracht
Mentale begeleiding van sporters

Hulp in je transformatieproces

Regressie, Reïncarnatie

Hypnobirthing

Angsten en fobieën 

Angst om te braken, overprikkelde blaas, stoelgangproblemen, spinnen, hoogtevrees, de tandarts…, Faalangst overwinnen, Overmatig blozen of zweten, Plankenkoorts, Slaapproblemen, Sociale angsten overwinnen, Vliegangst, Angst voor Solliciteren, Depressieve gevoelens, Nagelbijten

Is hypnose gevaarlijk
shutterstock_700548313.jpg

Hypnose als krachtig hulpmiddel voor afvallen

Eten is meer dan alleen een manier om je lichaam te voeden. Het kan ook een bron zijn van troost, ontspanning, plezier of zelfs straf. Maar hoe weet je wat je lichaam echt nodig heeft?

Met hypnotherapie kun je de verbinding tussen je bewuste en onderbewuste geest versterken. Zo kun je de kracht van je onderbewuste gebruiken om je doelen te bereiken, je verslavingen en patronen te doorbreken, je prestaties te verbeteren en je zelfvertrouwen en zelfzekerheid te vergroten.

Misschien heb je al verschillende pogingen gedaan om je ideale gewicht te bereiken door te diëten of te sporten, maar zonder blijvend resultaat. Misschien heb je last van overeten, emo-eten, snoepen, onregelmatig of te laat eten. Misschien heb je te maken met het frustrerende jojo-effect.

Samen gaan we op zoek naar je valkuilen: wat zijn de oorzaken en gevolgen van je eetgedrag? Wat zijn je triggers, je zelf-sabotage, je verveling, je onbewuste intenties of emotionele behoeften? Indien je dat wenst, kunnen we ook een virtuele maagband of maagverkleining onder hypnose plaatsen om je sneller een vol gevoel te geven.

Je kunt de sessies opnemen en thuis als mp3 beluisteren om het effect te versterken.

Na twee of drie sessies zul je merken dat je eetgewoonten veranderen: je hebt geen trek meer in het ongezonde, je stopt met eten als je genoeg hebt, je hebt geen behoefte meer aan eten 's avonds laat. Zo verlies je op een natuurlijke en duurzame manier de overtollige kilo’s en word je de baas over je eigen lichaam.

Regressie en reïncarnatie

Ontdek de kracht van regressie en reïncarnatie voor je transformatieproces

 • Droom je van een leven vol passie en kracht?

 • Wil je een werk dat je voldoening geeft en je bezieling laat voelen?

 • Ben je het beu om ‘er het beste van te maken’ en wil je het roer omgooien?

 • Heb je last van hoogtevrees, stagnatie, onderdanigheid, spreekangst of andere belemmeringen?

 

Dan is het tijd om je verleden onder de loep te nemen met regressie, reïncarnatie of onderzoek van je voorouderlijke lijn. Zo kun je oude overtuigingen en reacties loslaten die je nog tegenhouden om spontaan en authentiek te zijn.

 

 • We maken een innerlijke reis naar plaatsen of momenten waar beperkende patronen ontstonden. (regressie/reïncarnatie)

 • We brengen je blokkades én je vermogens in kaart via onderzoek van je voorouderlijn of de levens die je tegenkomt.

 • We onderzoeken ook de oorsprong van lichamelijke of psychische klachten die je hinderen.

 • We werken steeds vanuit een goede verbinding met je lichaam en van daaruit word je begeleid naar de oorsprong van het probleem.

 

Doordat je echt contact maakt met de oude situatie, laat je de energie die zich vastgezet heeft los (release). Je reageert natuurlijker en spontaner in je huidige leven. Je groeiproces versnelt. De oude reacties zijn overbodig geworden.

 

Positief effect: Je komt weer in je kracht. Je opent je voor de stroom van overvloed in je werk, je financiën en je relaties. Je spreekt met gemak in het openbaar.

Je kunt een gratis kennismakingsgesprek aanvragen om te ontdekken of regressie, reïncarnatie of onderzoek van je voorouderlijn iets voor je is.

shutterstock_2078482873.jpg

Hypnotherapie: de sleutel tot een leven zonder angst en pijn

Angst is een natuurlijke reactie op gevaar, maar soms kan het je leven gaan beheersen. Je kunt bang zijn voor spinnen, vliegen, hoogtes, maar ook voor binding, verlating, falen, onzekerheid, hyperventilatie, slapeloosheid en onverklaarbare pijn en ongemakken. Deze angsten kunnen je belemmeren om te genieten van het leven en je potentieel te benutten.

Pijn is ook een natuurlijke reactie op een verwonding of een ziekte, maar soms kan het chronisch worden en je constant kwellen. Pijn is dan niet meer nuttig als waarschuwing, maar wordt een last die je draagt.

Hoe kun je je bevrijden van deze angsten en pijnen, die je hersenen en lichaam op een verkeerde manier laten samenwerken? Hoe kun je je weer ontspannen, gelukkig en krachtig voelen?

Het antwoord is hypnotherapie: een veilige en effectieve methode om de oorzaak van je angsten en pijnen te vinden en te neutraliseren. Met behulp van een therapeut en hypnotherapie kun je de prikkels of de kiem ervan opsporen en loslaten. Zo maak je je los van de oude situatie en leer je om nadien op een natuurlijkere en meer spontane manier met de reële situatie om te gaan.

Wat kan hypnotherapie voor jou doen?

Met behulp van een therapeut en hypnotherapie kun je de oorzaak van je angsten en pijnen opsporen en veranderen.

 

Je kunt bijvoorbeeld:

 • Negatieve gedachten en overtuigingen vervangen door positieve en realistische.

 • Traumatische of pijnlijke herinneringen verwerken en loslaten.

 • Nieuwe vaardigheden en strategieën aanleren om beter om te gaan met stress en uitdagingen.

 • Je zelfvertrouwen en zelfwaardering vergroten.

 • Je lichaamseigen pijnstillers (endorfines) activeren en je pijn verminderen of wegnemen.


Als je interesse hebt in hypnotherapie, kun je contact met me opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we je klachten en doelen bespreken. Ik zal je ook uitleggen hoe hypnotherapie werkt en wat je kunt verwachten. Daarna kunnen we samen een behandelplan opstellen en beginnen met de sessies.

Hypnobirthing

Hypnobirthing: Zwanger zijn: een wonderlijke reis vol vertrouwen en liefde

Zwanger zijn is een wonderlijke ervaring, waarbij je een diepe band kunt opbouwen met je kind. Je lichaam maakt ruimte voor nieuw leven en je geest maakt zich klaar voor een grote verandering. Maar zwanger zijn brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals stress, onzekerheid en verwachtingen van anderen. Hoe kun je dan je eigen wijsheid, kracht en rust vinden en behouden?

Ik begeleid je graag in dit proces, zodat je vol vertrouwen en liefde kunt genieten van je zwangerschap, je bevalling en je moederschap. Je hoeft niet te leren bevallen, je hoeft alleen maar te vertrouwen op wat je lichaam van nature kan. Dit vertrouwen zal je niet alleen helpen tijdens de bevalling, maar ook in de rest van je leven.

Wat kan ik je bieden?
Ik bied je drie sessies (van anderhalf uur) aan (eventueel met je partner), die je het best kunt volgen tussen de 15 en 30 weken van je zwangerschap (maar later kan ook nog).

Sessie 1: Je leert je natuurlijk te verbinden met het proces van zwanger zijn en bevallen. Je krijgt een hypnosessie om te ontspannen en eventuele (oer)angsten los te laten.


Sessie 2: Je leert efficiënte ademhalings- en ontspanningstechnieken en zelfhypnose, zodat je (hevige) pijn en stress kunt verminderen of voorkomen. Je leert je lichaamseigen endorfines (pijnstillend) te verhogen voor een zachtere en meer ontspannen bevalling voor jou en de baby.


Sessie 3: Je leert mogelijke gevoelens van onrust om te zetten in rust. Je bereidt je hersenen voor op een soepele, fijne bevalling en start van het moederschap via visualisatie. Je bekijkt waar jij nog behoefte aan hebt ter voorbereiding op het nieuwe leven.


De sessies worden opgenomen, zodat je ze thuis kunt herbeluisteren en verder kunt verdiepen. Je krijgt ook ondersteunend meditatief geluidsmateriaal voor tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Hoe kun je je aanmelden?
Als je interesse hebt in deze sessies, kun je contact met me opnemen  voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we je wensen en verwachtingen bespreken. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je te begeleiden in deze wonderlijke reis. 😊

Is hypnose gevaarlijk?

Hypnose is niet gevaarlijk, maar juist veilig en effectief. Je blijft altijd bewust en alert, en je kunt de hypnose op elk moment stoppen als je dat wilt. Je werkt samen met een therapeut die je begeleidt en ondersteunt in het proces. Hypnose is een natuurlijke staat van diepe ontspanning, waarin je meer openstaat voor positieve veranderingen.

Afvallen: Met hypnotherapie kun je je eetpatroon veranderen, je zelfbeeld verbeteren en je motivatie verhogen. Je kunt ook kiezen voor een virtuele maagband, een veilig en pijnloos alternatief voor een echte maagverkleining.


Stoppen met roken of alcohol: Met hypnotherapie kun je je verslaving loslaten, je wilskracht versterken en je gezondheid verbeteren. Je kunt ook leren om te ontspannen en om te gaan met stress en emoties die je anders naar een sigaret of een glas grijpen.


Meer zelfvertrouwen: Met hypnotherapie kun je je zelfvertrouwen vergroten, je angsten overwinnen en je assertiviteit ontwikkelen. Je kunt ook leren om positiever te denken, jezelf te waarderen en je doelen te bereiken.


Gevoel van rust en innerlijke kracht: Met hypnotherapie kun je je innerlijke balans vinden, je energie verhogen en je geluk vergroten. Je kunt ook leren om te mediteren, je intuïtie te volgen en je spirituele groei te bevorderen.


Mentale begeleiding van sporters: Met hypnotherapie kun je je sportprestaties verbeteren, je concentratie verhogen en je mentale weerbaarheid versterken. Je kunt ook leren om je in te beelden dat je succesvol bent, je angsten te overwinnen en je plezier in sport te vergroten.


Hypnotherapie kan je ook helpen met andere thema’s, zoals:

Regressie en reïncarnatie: Met hypnotherapie kun je teruggaan naar je verleden, je vorige levens of je tussenlevens. Zo kun je inzicht krijgen in je levensdoel, je karmische lessen en je zielscontracten. Je kunt ook oude trauma’s, blokkades en patronen helen die je nu nog belemmeren.


Hypnobirthing: Met hypnotherapie kun je je voorbereiden op een natuurlijke en ontspannen bevalling. Je kunt leren om je lichaam en je baby te vertrouwen, je pijn te verminderen en je geboorte-ervaring te verbeteren.


Angsten en fobieën: Met hypnotherapie kun je je angsten en fobieën overwinnen, zoals angst om te braken, overprikkelde blaas, stoelgangproblemen, spinnen, hoogtevrees, de tandarts, faalangst, overmatig blozen of zweten, plankenkoorts, slaapproblemen, sociale angsten, vliegangst, angst voor solliciteren, depressieve gevoelens, nagelbijten en nog veel meer.

 

Je kunt leren om je angst te begrijpen, te verminderen en te beheersen.

Een hypnosesessie is maatwerk, aangepast aan jouw vraag en persoonlijkheid. Elke sessie duurt ongeveer 90 minuten, en bestaat uit twee delen:

Een gesprek, waarin we je doel bespreken, je vragen beantwoorden en je voorbereiden op de hypnose... Gevolgd door de hypnosesessie, waarin je in een diepe staat van ontspanning wordt gebracht. In deze staat kun je makkelijker contact maken met je onderbewuste en positieve veranderingen aanbrengen.


Het aantal sessies dat je nodig hebt, hangt af van je vraag en je vooruitgang. Om te stoppen met roken heb je meestal één à twee sessies nodig. Om te werken rond pijn of angst zijn twee sessies aangeraden.

Hoe kun je je aanmelden voor hypnose?
Ben je benieuwd naar wat hypnose voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek verkennen we je vraag en of ik je erin kan begeleiden. Als je vertrouwen hebt in de aanpak, dan starten we de behandeling.

Hoe ziet een hypnosesessie eruit?

Hoe mijn klanten hypnose ervaren…

Enkele weken geleden ging ik met gemengde gevoelens voor de hypnose sessies en moet eerlijk toegeven dat ik mij naderhand nog nooit zo goed gevoeld heb. Ik eet veel bewuster, relaxer en met meer smaak. Ik koop ook uit mezelf gezondere producten die het waard zijn om gegeten te worden. De combinatie met het opstellen van het voedingsplan geeft me nog meer zekerheid en rust omdat ik nu weet wat echt goed is voor mijn lichaam. Vroeger at ik uit genot. Nu geef ik mezelf en mijn lichaam te eten. Zo voelt het aan. Ik weeg me geregeld en zag de weegschaal al dalen van 110 kg naar 97 kg. Ik kan mijn porties veel beter inschatten en het kost me geen moeite om te stoppen met eten als ik genoeg heb. Ik geniet af en toe van chocolade maar enkel omdat ik een klein stukje wil. Niet meer uit gewoonte.
Ondertussen heb ik de thuishypnose afgebouwd van 4 naar 2 sessies in de week. Ik blijf het leuk en ondersteunend vinden. Ik kan iedereen aanraden om af te slanken met behulp van hypnose!

Robin, 36 jaar

Maak een online afspraak

Hier kan je de online agenda raadplegen, de beschikbare tijden zien, en je 2 sessies en eventueel een kennismakingsgesprek rechtstreeks online inplannen op tijden die jou goed uitkomen. Je mag ongeveer een week ruimte laten tussen de sessies.
Moest je geen geschikt tijdstip vinden, kan je me ook steeds telefonisch contacteren.

Om lange wachtlijsten te vermijden, raad ik je aan om vrijblijvend alle sessies meteen in te plannen. Je mag ze nog steeds later kosteloos annuleren (tot 48u vóór de sessie) mocht dat nodig zijn.

CONTACTEER VOEDINGSCONSULENTE BIRGIT GILIS VOOR MEER INFO ROND HYPNOSE

bottom of page