Afvallen en rust vinden door hypnose

Om weer helder te kunnen zien, hoef je vaak alleen maar van perspectief te veranderen. - A. de Saint-Exupéry

Een nieuwe start!

Mijn zus maakte ooit de opmerking: 'Birgit, JIJ stoppen met roken!?!?
Je vindt toch telkens een excuus om terug te beginnen'. En gelijk had ze... Tot mijn eerste hypnosesessie 19 jaar geleden... Wat er gebeurde was dat ik de kracht en de vrijheid in mezelf vond om te kunnen stoppen. Ik leerde dat ik roken onbewust gebruikte om me kortstondig goed te voelen terwijl ik veel beter af ben zonder de sigaret.

Deze diepgaande ervaring is de start geweest van mijn persoonlijke groei. Ik hoefde geen oplossingen meer buiten mezelf te zoeken, vond innerlijk rust en begon in mezelf en mijn capaciteiten te geloven. Doordat ik zag wat hypnose voor me deed werd mijn passie voor de mogelijkheden van ons onderbewuste aangewakkerd.

Positieve, blijvende veranderingen

Wat ook de reden is van je overgewicht of ander ongemak, je onderbewuste wil graag met die gewoonte stoppen. Ons onderbewuste is wel degelijk in staat om het verleden los te laten en innerlijk een nieuwe richting te kiezen die je helpt om prettiger en gezonder te leven. Ons onderbewuste is in staat om nieuwe dingen te leren, terug rust en veiligheid te vinden.

Als hypnosetherapeut specialiseerde ik me op vlak van gewicht, angsten, lichaamsbeleving- en genot, hoogsensitiviteit en persoonlijke groei. Hypnose is een diepgaande tool die op mentaal en fysiek gebied veranderingen teweeg brengt. 

Hypnose, een antwoord op je vragen

lijn met blad

Wil je iets in je leven veranderen? Zit je met vragen rond een suikerverslaving, drang naar overeten, emotionele triggers, innerlijke onrust, te weinig verzadigingsgevoel of heb je gewoon wat steun nodig om gezonder te eten? Wil je snel en blijvend afvallen en daarna je gewicht behouden? Wil je juist verzwaren of heb je vragen rond eetstoornissen? 

Of zijn er oude gevoelens, verdriet en angsten die je nog niet los kunt laten? Heb je depressieve gevoelens of een negatieve mindset?

Is hypnose gevaarlijk?

Neen, hypnose is een snelle degelijke tool om in het dagelijkse leven resultaten te behalen. Zo is hypnose bijvoorbeeld een efficiënte manier om af te vallen, af te slanken of te vermageren. Door de hypnose leer je je meer te focussen op wat in je nieuwe leven belangrijk is: bijvoorbeeld sporten, gezond bewegen, tot rust komen, doelen halen, ondernemender zijn, gezond eten... In plaats van te leven op automatische piloot, zal je merken dat je zelf het stuur makkelijk in handen neemt in je leven. Door oude beperkende gewoonten te kunnen achterlaten ga je richting 'de beste versie van jezelf'.

Bijkomend voordeel!

Een bijkomend voordeel is dat je door de hypnosessies innerlijk meer rust vindt. Persoonlijke groei en de vaak weggstopte vermogens om méér uit het leven te halen, worden wakker gemaakt. Je wordt dus 'niet iemand anders' door de sessies... je ontdekt zoveel over jezelf en weet dat ook in te zetten in functie van je eigen geluk. Je zorgt gewoonweg beter voor jezelf in plaats van jezelf onbedoeld tegen te werken. Daar heb jijzelf én je omgeving plezier van.

Hypnose, voor meer dan vermageren

Niet alleen om af te vallen werkt hypnose doeltreffend. Ook als je wil stoppen met roken, je zelfvertrouwen wil opbouwen en sociale angst wil afbouwen, depressieve gevoelens wil stoppen, het innerlijke kracht ontwikkelen bij HPS of gedragsveranderingen wil bekomen, zoals bij blozen, nagelbijten of angst om te braken. Ik werk graag met hooggevoeligen.

blad icoon

Hoe gaat een sessie hypnose in zijn werk?

Er wordt op maat gewerkt. Elke sessie duurt tot 90 minuten waarvan ongeveer een half uur gesprek en de eigenlijke hypnose van gemiddeld drie kwartier.

Uit de praktijk blijkt dat als een klant vóór een hypnosesessie rond voeding een kennismakingsgesprek boekt, we snel op de juiste golflengte zitten. Daardoor blijken één of twee hypnosesessies voldoende om de eetlust te verminderen en innerlijk de knop om te draaien.  

Om te stoppen met roken is doorgaans maar één sessie nodig. Als we werken rond pijn of angst zijn twee sessies aangewezen.

 

  • Indien je sessie over voeding gaat bekijken we eerst je valkuilen: een drang naar overeten of eetbuien, te veel snoepen, emotioneel eten, triggers, zelf-sabotage, eten uit verveling, onbewuste intenties of emotionele noden. 
  • Indien gewenst kunnen we een virtuele maagband plaatsen om sneller een verzadigd gevoel te kunnen krijgen of kiezen een andere manier die bij jou past. 
  • Van elke sessie krijg je een mp3 van je eigen sessie mee. En indien aangewezen krijg je nog een audiobestand met hypnose mee naar huis die je in alle rust kunt beluisteren. 

Hoe mijn klanten hypnose ervaren…

blad icoon

Enkele weken geleden ging ik met gemengde gevoelens voor de hypnose sessies en moet eerlijk toegeven dat ik mij naderhand nog nooit zo goed gevoeld heb. Ik eet veel bewuster, relaxer en met meer smaak. Ik koop ook uit mezelf gezondere producten die het waard zijn om gegeten te worden. De combinatie met het opstellen van het voedingsplan geeft me nog meer zekerheid en rust omdat ik nu weet wat echt goed is voor mijn lichaam. Vroeger at ik uit genot. Nu geef ik mezelf en mijn lichaam te eten. Zo voelt het aan. Ik weeg me geregeld en zag de weegschaal al dalen van 110 kg naar 97 kg. Ik kan mijn porties veel beter inschatten en het kost me geen moeite om te stoppen met eten als ik genoeg heb. Ik geniet af en toe van chocolade maar enkel omdat ik een klein stukje wil. Niet meer uit gewoonte.
Ondertussen heb ik de thuishypnose afgebouwd van 4 naar 2 sessies in de week. Ik blijf het leuk en ondersteunend vinden. Ik kan iedereen aanraden om af te slanken met behulp van hypnose!

Robin, 36 jaar

Bekijk alle getuigenissen

Hoe mijn klanten hypnose ervaren…

blad icoon

Ik voel me beter dan tevoren en ben nu 16 kilo afgevallen. Mijn porties zijn kleiner en ik ben sneller voldaan. Ik kan terug in mijn kleren van maatje 38 en krijg van veel mensen lovende commentaar. Sommigen herkennen me niet dadelijk op straat of in de winkel. Ze zijn allemaal zeer nieuwsgierig naar mijn verhaal over de hypnose.
Ik stuurde verschillende mensen door naar de praktijk en allemaal zijn ze positief verrast met het effect. Ik had nooit gedacht deze 16 kg op drie maanden te verliezen.

Ilse, 43 jaar

Bekijk alle getuigenissen

Hoe mijn klanten hypnose ervaren…

blad icoon

Ruim 2 maand geleden ben ik aan het gezonde voeding-hypnose-traject begonnen. Omdat ik al van alles geprobeerd had, had ik nu ook mijn twijfels. Ik wist niet of ik onder hypnose te brengen was en tot mijn geruststelling bleek het een heel fijne ervaring. Een vriendin van mij had me afslanken onder hypnose aangeraden omdat het bij haar ook werkte. Nu is er ondertussen ruim 10 kilo af en heb ik nog steeds geen trek in frisdrank of zoet tussendoor. Ik eet enkel de normale maaltijden per dag en drink veel water. De eventuele verleidingen zakken snel weer weg als ze opkomen. Dat is heel anders dan vroeger... Nu heb ik het gevoel dat ik mijn eten kan besturen en onder controle heb. Ik geniet nu zelfs van wandelen en fietsen. Vroeger was dat een opgave. Het valt me op dat ik minder moe ben en veel meer energie heb om te doen wat ik graag doe én…ik val niet meer in slaap in de zetel. 
Het geluidsbestandje beluister ik nog geregeld en zeker als ik een moeilijk momentje heb. Het is tof dat anderen mijn gewichtsverlies opmerken en een compliment geven. Het stimuleert me om verder te doen. Ik heb ook veel meer zelfvertrouwen en ben verbaasd over de dingen die nu wel lukken zoals voor mezelf opkomen. Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb, kan het anderen aanraden.

Véronique, 29 jaar

Bekijk alle getuigenissen

Maak een online afspraak

Hier kan je de online agenda raadplegen, de beschikbare tijden zien, en je 3 sessies en eventueel een kennismakingsgesprek rechtstreeks online inplannen op tijden die jou goed uitkomen. Je mag ongeveer een week ruimte laten tussen de sessies.
Moest je geen geschikt tijdstip vinden, kan je me ook steeds telefonisch contacteren.

Om lange wachtlijsten te vermijden, raad ik je aan om vrijblijvend alle sessies meteen in te plannen. Je mag ze nog steeds later kosteloos annuleren (tot 48u vóór de sessie) mocht dat nodig zijn.

Maak een afspraak

Contacteer voedingsconsulente Birgit Gilis voor meer info rond hypnose